DFDD
Gå gärna in och läs artikeln om våran klinik

Forum för folk som lider av olika typer av håravfall

FRÅGOR & SVAR

VAD ÄR SMP™ BEHANDLING?
SMP står för Scalp micropigmantation även i Sverige kallat Skalp mikropigmentering och är en utav HIS special utvecklade kosmetiska pigmenteringstekniker som HIS utformat under de senaste 10 åren för att hjälpa människor som lider av olika typer av håravfall. Genom att använda speciella pigment och en sofistikerad teknik, replikerar SMP på ett mycket realistiskt sätt effekten av ett kort trimmat hår genom att föra in pigment i huden. Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

HUR SKILJER SIG SMP™ FRÅN EN TRADITIONELL TATUERING?
SMP skiljer sig på flera sätt från en traditionell tatuering. För det första så är de pigment vi använder speciellt utformat för denna process inte ändrar, som vanlig tatueringfärg, färg efter injicering. För det andra använder vi speciella tekniker för att kontrollera nålens hastighet, djup och penetration, snarare än att använda en traditionell spole eller roterande maskin; pigmenten som förs in i huden ligger på en grundare nivå än i traditionella tatueringar. Slutligen använder vi endast sterila engångsnålar för varje behandling, snarare än att återanvända nålar efter autoklavering som många traditionella tatuerare gör.

SMP har utformats speciellt för att dölja håravfall och det har tagit år av utveckling för att fullända de här teknikerna. Vi skulle vilja råda alla att inte försöka replikera detta via en traditionell tatuerare.

KAN SMP DÖLJA ÄRR?
Ja, SMP kan bidra avsevärt till att minska synlighet av ärr från tidigare hårtransplantationskirurgi. Graden av kamouflage av ärret beror på ärret i sig, men genom att med pigment blanda ärret med närliggande hår och dess färg blir det mycket svårare att upptäcka det, nästan omöjligt i de flesta fall. Bilder på några av våra kunder som har genomgått SMP för att dölja sina ärr finns på galleriet på vår hemsida (www.hishairsweden.se)

HUR MYCKET KOSTAR EN BEHANDLING?
Den exakta kostnaden för SMP varierar beroende på ett antal faktorer, som storlek och det område av huvudet och hårbotten som behöver behandlas, stilen som du vill ha och antalet behandlingar som behövs för att utföra proceduren. Kostnaden för benhandling är individuell beroende på varje enskild kund. En exakt kostnad för dina behov ges efter en kostnadsfri och ej bindande konsultation med någon av våra utbildade medarbetare. Vi är övertygade om att denna metod ger god valuta för pengarna jämfört med hårtransplantation eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

GÖR BEHANDLINGEN ONT?
Detta beror på hur känslig din hud är. De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om känslan av en rad små sting. För klienter som upplever mer obehag kan vi erbjuda bedövande krämer och geler för att hantera smärtan. För de flesta krävs dock ingen bedövning.

VILKEN UTBILDNING HAR PERSONALEN?
HIS-utövare har alla fått skräddarsydd utbildning av HIS direktörer Ian Watson och Ranbir-Watson i SMP™-tekniken. Ian och Ranbir är professionellt kvalificerade inom permanent kosmetisk tatuering, medicinsk tatuering och kroppkonsttatuering. Våra utövare genomgår en intensiv och komplett utbildning på vår centrala Training Academy. Alla aspekter av SMP™-tekniken ingår i utbildingen- från den tekniska tillämpningen av SMP™ till kundens eftervård. Alla våra utövare erhåller His Hair Clinics SMP™ ackrediterade certifikat.

HUR KOMMER JAG SE UT OMDEDELBART EFTER BEHANDLIGEN?
Området i hårbotten som behandlats kommer att vara lite rött under 2-5 dagar, men detta tenderar att vara ännu mindre synligt på de med mörkare hudtoner. Dessutom kommer pigmenteringen vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandling, återigen beroende på din hudfärg. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolieringsprocess återskapar nya celler i huden.

KOMMER MIN FAMILJ OCH VÄNNER KUNNA SE ATT JAG GENOMGÅTT BEHANDLINGEN?
SMP™ ger mycket autentiskt resultat och alla våra tidigare kunder är överens om att det enda sättet någon skulle veta att de genomgått behandlingen är om de berättade för dem.
Det finns ett stort antal bilder på tidigare kunder på vår hemsida (www.hishairclinic.com). Vi uppmuntrar dem som funderar att genomgå SMP™ att besöka någon av våra kliniker för en icke bindande konsultation så att de kan se på nära håll hur realistiskt det färdiga resultatet är .
Vissa kunder väljer att involvera sin familj eller partner för hjälp med att skapa sitt nya utseende, medan andra föredrar att hålla det hemligt. Om du väljer att inte berätta – inte heller kommer vi!

BLEKNAR PIGMENTEN SOM ANVÄNDS ELLER ÄNDRAR FÄRG?
De pigment som används i SMP™ är inte desamma som används vid traditionell tatuering, så det finns ingen risk att de skulle bli gröna eller blåa med tiden vilket förekommer med vanligt tatueringsbläck.
Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter behandlingen, men kommer därefter att ljusna och anta en något mjukare ton. På lång sikt (över flera år) kan det vara nödvändigt att genomgå ytterligare behandling.

MÅSTE MAN VARA 18 ÅR FÖR ATT GENOMGÅ SMP™ ?
Vi behandlar inte någon under 18 år utan föräldrarnas medgivande. Håravfall är svårt att hantera när som helst, men kan vara särskilt traumatiskt när det drabbar någon ung.
Vi anser emellertid att det är mycket viktigt för våra yngre kunder att ha en full förståelse av processen och vad den innebär så att de kan komma till rätt beslut om vad som är bäst för dem på lång sikt.

Hur lång tid tar behandlingen?
Den första behandlingen tar mellan 3-4 timmar, och efterföljande behandling mellan 2-3 timmar.

Spelar det någon roll vilken hårfärg du har?
Nej, HIS personal har utbildats i färganpassning. Vi har ett sortiment av pigment vi använder som vi matchar med ditt eget hår, med hänsyn till hudton och densitet.

VAD HÄNDER OM JAG BLIR GRÅHÅRIG?
Eftersom du håller håret kort är detta inte ett problem. Eftersom ditt hår nu är så kort klippt, kommer det gråa håret inte att påverka utseendet på stilen i sin helhet och det existerande håret kommer att blandas in med det behandlade området. Vi har också möjlighet att färganpassa och göra touch up efter din behandling om det skulle behövas framöver.